Приватне акціонерне товариство "Хмільникмеблі"

Код за ЄДРПОУ: 05486533
Телефон: (04338) 2-26-16
e-mail: kmelnikmebli@bigmir.net
Юридична адреса: 22000, Вінницька область, місто Хмільник, вул. Станційна 2
 
Дата розміщення: 20.04.2017

Річний звіт за 2016 рік

XI. Опис бізнесу

Важливі події розвитку (у тому числі злиття, поділ, приєднання, перетворення, виділ); Закрите акцiонерне товариство "Хмiльникмеблi" засноване згiдно рiшення засновникiв фiзичних осiб, колективу працiвникiв Орендного пiдприємства "Хмiльницька меблева фабрика" (в кiлькостi 482 особи) вiд 04.04.1994р. №1 . Протягом 2011 року проведено змiну найменування закритого акцiонерного товариства "Хмiльникмеблi" на публiчне акцiонерне товаристве "Хмiльникмеблi", у зв'язку iз приведенням дiяльностi товариства у вiдповiднiсть до вимог Закону Украъни "Про акцiонернi товариства".
Вiдповiдно до Розпорядження № 45-ЦД-З вiд 28.07.2014 року виданого ЦТД НКЦПФР було зупинено обiг акцiй емiтента. 01.12.2016 року ухвалою Господарського суду Вiнницької областi припинено провадження у справi про банкрутство та затверджено схвалену протоколом комiтету кредиторiв мирову угоду. Вiдповiдно до Розпорядження № 6-КФ-ВО вiд 28.12.2016 року виданого НКЦПФР було вiдновлено обiг акцiй емiтента.
Рiчними загальними зборами акцiонерiв 18 квiтня 2017 року було прийняте рiшення про змiну типу товариства з публiчного на приватне та про змiну найменування з ПАТ "Хмiльникмеблi" на ПрАТ "Хмiльникмеблi".
В звiтному роцi важливих подiй розвитку, в тому числi злиття, подiлу, приєднання, перетворення, видiлу не вiдбувалось.
організаційна структура емітента, дочірні підприємства, філії, представництва та інші відокремлені структурні підрозділи із зазначенням найменування та місцезнаходження, ролі та перспектив розвитку, зміни в організаційній структурі відповідно до попередніх звітних періодів; Органiзацiйна структура пiдприємства складається з таких структурних пiдроздiлiв, що знаходяться на територiї Товариства: цех замовних меблiв, стiльцевий цех, столярний цех, цех по розпиловцi деревини, сушильно комплектовочний цех, ремонтно-механiчний цех, автогараж, адмiнкорпус, склади.
Дочiрнiх пiдприємств, фiлiй, представництв та iнших вiдокремлених структурних пiдроздiлi товариство не має, тому їх ролi та перспективи розвитку не визначенi. В звiтному роцi змiни в органiзацiйнiй структурi товариства не вiдбувались.
середньооблікова чисельність штатних працівників облікового складу (осіб), середня чисельність позаштатних працівників та осіб, які працюють за сумісництвом (осіб), чисельність працівників, які працюють на умовах неповного робочого часу (дня, тижня) (осіб), фонду оплати праці. Крім того, зазначаються факти зміни розміру фонду оплати праці, його збільшення або зменшення відносно попереднього року. Зазначається кадрова програма емітента, спрямована на забезпечення рівня кваліфікації її працівників операційним потребам емітента; В зв’язку з процедурою банкрутства протягом 2014-2016 рокiв товариство не здiйснювало дiяльнiсть, працiвникiв не було, заробiтна плата не виплачувалася, пiдвищення квалiфiкацiї працiвникiв не здiйснювалося.
належність емітента до будь-яких об'єднань підприємств, найменування та місцезнаходження об'єднання, зазначаються опис діяльності об'єднання, функції та термін участі емітента у відповідному об'єднанні, позиції емітента в структурі об'єднання; Емiтент не належить до будь-яких об'єднань пiдприємств.
спільна діяльність, яку емітент проводить з іншими організаціями, підприємствами, установами, при цьому вказуються сума вкладів, мета вкладів (отримання прибутку, інші цілі) та отриманий фінансовий результат за звітний рік по кожному виду спільної діяльності; Емiтент не проводить спiльної дiяльностi з iншими органiзацiями, пдприємствами, установами.
будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій; Пропозицiй щодо реорганiзацiї з боку третiх осiб протягом звiтного перiоду не надходило.
опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо); Емiтент пiд час виконання своїх функцiй керується нормативно-правовими актами України:
• Конституцiєю України;
• Цивiльним кодексом України вiд 16.01.2003 № 435-IV;
• Господарським кодексом України вiд 16.01.2003 № 436-IV;
• Законом України "Про запобiгання та протидiю легалiзацiї (вiдмиванню) доходiв, одержаних злочинним шляхом” вiд 28.11.2002 № 249-IV;
• Законом України "Про державну реєстрацiю юридичних осiб та фiзичних осiб - пiдприємцiв” вiд № 755-IV;
• Законом України "Про цiннi папери та фондовий ринок” вiд 23.02.2006 № 3480-IV;
• Законом України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi ” вiд 16.07.1999 № 996-ХIV;
• iншi Закони України;
• Мiжнародними стандартами бухгалтерського облiку (МСБО).
Об'єкт основних засобiв слiд визнавати в якостi активу тiльки в тому випадку, якщо:
- iснує ймовiрнiсть того, що Товариство отримає пов'язанi з даним об'єктом майбутнi економiчнi вигоди;
- первiсна вартiсть даного об'єкта може бути достовiрно оцiнена;
- передбачається використовувати протягом бiльш нiж одного операцiйного перiоду (зазвичай бiльше 12 мiсяцiв);
- собiвартiсть активу перевищує 6000 гривень.
Пiсля фактичного введення в експлуатацiю об'єкти основних засобiв переводяться на вiдповiднi рахунки основних засобiв.


основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, за рахунок продажу яких емітент отримав 10 або більше відсотків доходу за звітний рік, у тому числі обсяги виробництва (у натуральному та грошовому виразі), середньореалізаційні ціни, суму виручки, окремо надається інформація про загальну суму експорту, а також частку експорту в загальному обсязі продажів, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформацію про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його становище на ринку; інформацію про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків в загальному об'ємі постачання, у разі якщо емітент здійснює свою діяльність у декількох країнах, необхідно зазначити ті країни, у яких емітентом отримано 10 або більше відсотків від загальної суми доходів за звітний рік; В зв’язку з процедурою банкрутства протягом 2014-2016 рокiв товариство не здiйснювало господарську дiяльнiсть. 01.12.2016 року ухвалою Господарського суду Вiнницької областi припинено провадження у справi про банкрутство ПАТ "Хмiльникмеблi" та затверджено схвалену протоколом комiтету кредиторiв мирову угоду. Товариство буде виконувати умови мирової угоди щодо погашення розстрочених боргiв та вiдновлення дiяльностi товариства.
основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з його господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, її вартість і спосіб фінансування; За попереднi 2012-2016 роки були списанi основнi засоби на суму 25,8 тис. грн., придбання не було.
Пiдприємство планує виконувати умови мирової угоди щодо погашення розстрочених боргiв та вiдновлення дiяльностi товариства.
правочини з власниками істотної участі, членами наглядової ради або членами виконавчого органу, афілійованими особами, зокрема всі правочини, укладені протягом звітного року між емітентом або його дочірніми/залежними підприємствами, відокремленими підрозділами, з одного боку, і власниками істотної участі, членами наглядової ради або членами виконавчого органу, з іншого боку. За цими правочинами зазначаються: дата, сторони правочину, його зміст, сума, підстава укладання та методика ціноутворення, застосована емітентом для визначення суми правочину та за необхідності інша інформація; Правочини iз власниками iстотної участi, членами наглядової ради або членами виконавчого органу, афiлiйованими особами не укладались.
основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Крім того, необхідно описати екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства плани капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, у тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення; Основнi засоби знаходяться в задовiльному станi. Товариство не орендує i не надає в оренду власнi основнi засоби, також в звiтному перiодi не було значних правочинiв щодо основних засобiв. Виробничi потужностi в цiлому задовольняють потреби пiдприємства. Спосiб утримання активiв - за власнi кошти товариства. Мiсцезнаходження основних засобiв вiдповiдає фактичнiй адресi пiдприємства: Вiнницька область, мiсто Хмiльник, вулиця Станцiйна,2. Екологiчнi питання не позначаються на використаннi активiв пiдприємства. Пiсля припинення провадження у справi про банкрутство та затвердження мирової угоди, товариство планує вiдновлення своєї господарської дiяльностi.
проблеми, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень; Головними проблеми, якi впливають на дiяльнiсть товариства є: спад кон'юнктури в економiцi в цiлому; зменшення купiвельної спроможностi населення; значний рiвень iнфляцiї; нестабiльнiсть господарського та податкового законодавства; нестабiльнiсть фiнансового та валютного ринкiв; посилення конкуренцiї в галузi; недолiки у виробничiй сферi; прорахунки в галузi постачання; дефiцити у фiнансуваннi; низький рiвень маркетингу та втрата ринкiв збуту продукцiї. Ступiнь залежностi вiд законодавчих або економiчних обмежень доволi значна.
факти виплати штрафних санкцій (штраф, пеня, неустойка) і компенсацій за порушення законодавства; За звiтний перiод виплати штрафних санкцiй (штрафи, пенi, неустойки) i компенсацiй за порушення законодавства не вiдбувалось.
опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента; Вiдновлення фiнансування дiяльностi товариства планує здiйснюватися за рахунок фiнансової допомоги iнвесторiв. Робочого капiталу недостатньо.
вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та очікувані прибутки від виконання цих договорів; Укладенi, але ще не виконанi договори (контракти) на кiнець звiтного перiоду вiдсутнi.
стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому); В наступному роцi товариство планує здiйснювати заходи, направленi навiдновлення виробництва, реконструкцiю основних засобiв, полiпшення фiнансового стану за рахунок освоєння нових видiв продукцiї, залучення нових клiєнтiв, можливо поточного ремонту технiки i обладнання. Iстотними факторами, якi можуть вплинути на дiяльнiсть товариства в майбутньому, є збiльшення iнфляцiї, зростання цiн на сировину i матерiали, подорожчання позикових чи кредитних ресурсiв.
опис політики емітента щодо досліджень та розробок, вказати суму витрат на дослідження та розробку за звітний рік; У звiтному роцi пiдприємство не проводило дослiджень та розробок.
судові справи, за якими розглядаються позовні вимоги у розмірі на суму 10 або більше відсотків активів емітента або дочірнього підприємства станом на початок року, стороною в яких виступає емітент, його дочірні підприємства, або судові справи, стороною в яких виступають посадові особи емітента (дата відкриття провадження у справі, сторони, зміст та розмір позовних вимог, найменування суду, в якому розглядається справа, поточний стан розгляду). У разі відсутності судових справ про це зазначається; Справа про банкрутство (лiквiдацiйна процедура ). Дата вiдкриття 24.06.2014 р
Сторонни якi приєднались :
2 черга:
1) Вiддiлення виконавчої дирекцiї Фонду соцiального страхування вiд нещасних випадкiв на виробництвi та професiйних захворювань України у Хмiльницькому районi Вiнницької областi (22000, Вiнницька область, м. Хмiльник, вул. Декабристiв, 15, код ЄДРПОУ 25937541) -6575,17грн.;
2) Хмiльницький мiськрайонний центр зайнятостi (22000, Вiнницька область, м. Хмiльник, вул. Пушкiна, 87-а, код ЄДРПОУ 34701015) – 24687,05грн.;
3) Управлiння Пенсiйного фонду України в м. Хмiльнику та Хмiльницькому районi (22000, Вiнницька область, м. Хмiльник, вул. Столярчука, 10. код ЄДРПОУ 20106440) – 113474,65грн.;
3 черга:
1) Хмiльницька обєднана державна податкова iнспекцiя (22000, Вiнницька область, м. Хмiльник, вул. Ленiна, 29, код ЄДРПОУ 21727924) – 97675,07грн.;
4 черга:
1) Чернiвецьке обласне управлiння лiсового та мисливського господарства Державне пiдприємство "Чернiвецький лiсгосп" м. Чернiвцi (58023, м. Чернiвцi, вул. Руська, 203а, код ЄДРПОУ 00274453) – 519,83грн.;
2) Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю "Гофротара" (81700, Львiвська область, м. Жидачив, вул. Друкарська, 4, код ЄДРПОУ 36465981) – 1199,90грн.;
3) Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю "Хмiльникмеблi" (22000, Вiнницька область, м. Хмiльник, 2 провулок Ленiна, 10. Код ЄДРПОУ 39322949) – 309426,68грн.;
4) Виконавча дирекцiя Вiнницького обласного вiддiлення фонду соцiального страхування з тимчасової втрати працездатностi – 1788,60грн.;
5) Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю "Хмiльникмеблi" (22000, Вiнницька область, м. Хмiльник, 2 провулок Ленiна, 10. Код ЄДРПОУ 39322949) – 470274,26грн.;
6) Управлiння Пенсiйного фонду України в м. Хмiльнику та Хмiльницькому районi (22000, Вiнницька область, м. Хмiльник, вул. Столярчука, 10. код ЄДРПОУ 20106440) – 72205,80грн.;
7) Хмiльницька обєднана державна податкова iнспекцiя (22000, Вiнницька область, м. Хмiльник, вул. Ленiна, 29, код ЄДРПОУ 21727924) – 212652,42грн.;
6 черга:
1) Фiзична особа (Лукашук Оксана Петрiвна, 22000, Вiнницька область, м. Хмiльник, вул. Глушкова, 25, iнд. код 2616712888) – 21490,00грн.;
2) Хмiльницький мiськрайонний центр зайнятостi (22000, Вiнницька область, м. Хмiльник, вул. Пушкiна, 87-а, код ЄДРПОУ 34701015) – 12519,51грн.;
Закриття справи шляхом заключення мирової угоди ухвала Господарського суду вiд 01.12.2016 р.
інша інформація, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі за наявності інформацію про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі. Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi характеризує негайну готовнiсть Товариства погашати поточнi зобов'язання i визначається як вiдношення суми грошових коштiв товариства та їх еквiвалентiв i поточних фiнансових iнвестицiй до суми поточних зобов'язань. На початок i на кiнець звiтного перiоду коефiцiєнт не знаходиться в межах орiєнтовного позитивного значення.
Коефiцiєнт загальної лiквiдностi характеризує готовнiсть Товариства лiквiдувати поточнi зобов'язання i визначається як вiдношення оборотних активiв товариства до суми поточних зобов'язань i свiдчить про те, що у Товариства на початок звiтного перiоду достатньо власних ресурсiв для погашення його поточних зобов’язань. На кiнець звiтного перiоду значення даного коефiцiєнту не вiдповiдає межi орiєнтовно позитивного значення.
Коефiцiєнт фiнансової стiйкостi характеризує спiввiдношення власних коштiв та вартостi майна Товариства i визначає рiвень фiнансової стiйкостi вiдносно зовнiшнiх фiнансових джерел. За звiтний перiод коефiцiєнт характеризує, що у Товариства достатня питома вага власного капiталу в загальнiй сумi авансованих засобiв у його дiяльностi.
Коефiцiєнт покриття зобов`язань характеризує спiввiдношення зобов'язань та власних коштiв Товариства, тобто спiввiдношення залучених та власних засобiв. За результатами 2016 року Товариство є збитковим, але коефiцiєнт покриття зобов’язань вiдповiдає оптимальним межам цього нормативу.