Приватне акціонерне товариство "Хмільникмеблі"

Код за ЄДРПОУ: 05486533
Телефон: (04338) 2-26-16
e-mail: kmelnikmebli@bigmir.net
Юридична адреса: 22000, Вінницька область, місто Хмільник, вул. Станційна 2
 
Дата розміщення: 28.04.2019

Річний звіт за 2018 рік

IX. Опис бізнесу

Зміни в організаційній структурі відповідно до попередніх звітних періодів Органiзацiйна структура пiдприємства складається з таких структурних пiдроздiлiв, що знаходяться на територiї Товариства: цех замовних меблiв, стiльцевий цех, столярний цех, цех по розпиловцi деревини, сушильно комплектовочний цех, ремонтно-механiчний цех, автогараж, адмiнкорпус, склади.
Дочiрнiх пiдприємств, фiлiй, представництв та iнших вiдокремлених структурних пiдроздiлi товариство не має, тому їх ролi та перспективи розвитку не визначенi. В звiтному роцi змiни в органiзацiйнiй структурi товариства не вiдбувались.
Cередньооблікова чисельність штатних працівників облікового складу (осіб), середня чисельність позаштатних працівників та осіб, які працюють за сумісництвом (осіб), чисельність працівників, які працюють на умовах неповного робочого часу (дня, тижня) (осіб), фонду оплати праці. Крім того, зазначаються факти зміни розміру фонду оплати праці, його збільшення або зменшення відносно попереднього року. Зазначається кадрова програма емітента, спрямована на забезпечення рівня кваліфікації її працівників операційним потребам емітента Середньооблiкова чисельнiсть штатних працiвникiв облiкового складу – 2 особи; середня чисельнiсть позаштатних працiвникiв та осiб, якi працюють за сумiсництвом – 2 особи; чисельнiсть працiвникiв, якi працюють на умовах неповного робочого часу (дня, тижня) – 0 осiб. За звiтний рiк фонд оплати працi склав 58 тис. грн. Вiдносно попереднього року фонд оплати працi збiльшився на 26 тис.грн. Кадрова програма емiтента, спрямована на забезпечення рiвня квалiфiкацiї його працiвникiв операцiйним потребам емiтента полягає в належнiй i своєчаснiй оплатi працi працiвникiв, наданнi їм соцiальних i матерiальних пiльг, що зацiкавить персонал в пiдвищеннi рiвня його знань та квалiфiкацiї.
Належність емітента до будь-яких об'єднань підприємств, найменування та місцезнаходження об'єднання, зазначаються опис діяльності об'єднання, функції та термін участі емітента у відповідному об'єднанні, позиції емітента в структурі об'єднання Емiтент не належить до будь-яких об'єднань пiдприємств.
Спільна діяльність, яку емітент проводить з іншими організаціями, підприємствами, установами, при цьому вказуються сума вкладів, мета вкладів (отримання прибутку, інші цілі) та отриманий фінансовий результат за звітний рік по кожному виду спільної діяльності Емiтент не проводить спiльної дiяльностi з iншими органiзацiями, пдприємствами, установами.
Будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій Пропозицiй щодо реорганiзацiї з боку третiх осiб протягом звiтного перiоду не надходило.
Опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо) Амортизацiя основних засобiв та iнших необоротних матерiальних активiв здiйснюється прямолiнiйним методом iз застосуванням строкiв, встановлених для кожного об'єкта основних засобiв, зокрема: - транспортнi засоби - 5 рокiв; - машини та обладнання (комп’ютер) - 5 роки, з них - електронно-обчислювальнi машини, iншi машини для автоматичного оброблення iнформацiї, пов’язанi з ним комп’ютернi програми, джерела безперебiйного живлення, телефони - 2 роки; - меблi - 4 роки; , - iншi основнi засоби - 5 рокiв; - iншi необоротнi матерiальнi активи - 3 роки. Амортизацiя - це розподiл суми активу, що нараховується протягом очiкуваного строку його використання.
Амортизацiя малоцiнних необоротних матерiальних активiв (МНМА) i бiблiотечних фондiв нараховується в першому мiсяцi використання об'єкта у розмiрi 100 вiдсоткiв його вартостi.4 «Облiк амортизацiї».
Запаси.облiку запасiв визнавати їх найменування згiдно з П(С)БО 9 «Запаси». Запаси визнавати активом, якщо iснує iмовiрнiсть того, що пiдприємство отримає в майбутньому економiчнi вигоди, пов'язанi з їх використанням, та їх вартiсть може бути достовiрно визначена. Первiсну вартiсть запасiв, придбаних за плату визначати по вартостi придбання запасiв згiдно з П(С)БО 9 «Запаси». Запаси вiдображати в бухгалтерському облiку по первiснiй вартостi.
При вiдпуску запасiв у виробництво, продажу чи iншому вибуттi їх оцiнку здiйснювати по середньо зважувальному методу. Запаси, якi не приносять пiдприємству економiчних вигод в майбутньому, визнавати нелiквiдними i списувати в бухоблiку, а при складаннi фiнансової звiтностi не вiдображати в балансi, а враховувати на окремому субрахунку позабалансового рахунку 07. Вартiсть малоцiнних та швидкозношуваних предметiв, що переданi в експлуатацiю, виключається зi складу активiв (списується з балансу iз нарахуванням зносу в розмiрi 100% при передачi їх в експлуатацiю) з подальшою органiзацiєю оперативного кiлькiсного облiку таких предметiв за мiсцями експлуатацiї i вiдповiдними матерiально-вiдповiдальними особами протягом строку їх фактичного використання (до моменту їх повної лiквiдацiї, списання з балансу). Малоцiннi i швидкозношуванi предмети вартiстю до 1000 грн. за одиницю при передачi їх в експлуатацiю за балансом не враховуються (окрiм приладiв облiку та спецодягу). Запаси вiдображаються в бухгалтерському облiку i звiтностi за найменшою з двох оцiнок: первiсною вартiстю або чистою вартiстю реалiзацiї.
Основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, за рахунок продажу яких емітент отримав 10 або більше відсотків доходу за звітний рік, у тому числі обсяги виробництва (у натуральному та грошовому виразі), середньореалізаційні ціни, суму виручки, окремо надається інформація про загальну суму експорту, а також частку експорту в загальному обсязі продажів, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформацію про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його становище на ринку; інформацію про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків у загальному обсязі постачання, у разі якщо емітент здійснює свою діяльність у декількох країнах, необхідно зазначити ті країни, у яких емітентом отримано 10 або більше відсотків від загальної суми доходів за звітний рік; Товариство на власних виробничих потужностях виготовляє офiснi меблi, стiльцi, меблi для ресторанiв та закладiв вiдпочинку, столярнi вироби - двiрнi полотна, столярнi блоки та iншi вироби. Вироби виготовляються iз натуральної деревини та якiсних ламiнованих плит. Самим перспективним напрямом є виробництво стiльцiв, табуреток, крiсел для актового залу. Дiяльнiсть Товариства не залежить вiд сезонних змiн. Товариство реалiзовує свою продукцiю на вiтчизняному ринку i за кордоном.
Основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з його господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, їх вартість і спосіб фінансування В зв’язку з процедурою банкрутства протягом 2014-2016 рокiв товариство не здiйснювало дiяльнiсть, придбань та вiдчужень активiв не було.
В 2018 роцi здiйснено ремонт будiвель (даху), полiпшення основних засобiв на 982,0 тис.грн, придбання i вiдчуджень не було.
Пiдприємство не планує значних iнвестицiй або придбань повязаних з господарською дiяльнiстю.
Інформація про основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Крім того, необхідно описати екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства, плани капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, в тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення Основнi засоби знаходяться в задовiльному станi. Товариство не орендує i не надає в оренду власнi основнi засоби, також в звiтному перiодi не було значних правочинiв щодо основних засобiв. Виробничi потужностi в цiлому задовольняють потреби пiдприємства. Спосiб утримання активiв - за власнi кошти товариства. Мiсцезнаходження основних засобiв вiдповiдає фактичнiй адресi пiдприємства: Вiнницька область, мiсто Хмiльник, вулиця Станцiйна,2. Екологiчнi питання не позначаються на використаннi активiв пiдприємства. Пiсля припинення провадження у справi про банкрутство та затвердження мирової угоди, товариство планує вiдновлення своєї господарської дiяльностi.
Строк корисної експлуатацiї будiвель i споруд 45-50 рокiв, машин та устаткування - 3-20 рокiв, комп'ютерного обладнання - 1-8 рокiв, транспортних засобiв - 4-7 рокiв, iнструменту, приладiв та iнвентара - 5-20 рокiв рокiв. Термiн корисного використовування по групах однорiдних об'єктiв основних засобiв визначається комiсiєю по прийманню основних засобiв i затверджується керiвництвом Товариства. Термiн корисного використання основних засобiв переглядається щорiчно за наслiдками рiчної iнвентаризацiї. Основнi засоби за кожною основною групою використовуються за своїм прямим призначенням, ступiнь використання - 45%. На кiнець звiтного перiоду первiсна вартiсть основних засобiв становить 7174 тис.грн. Сума накопиченої амортизацiї становить 4313 тис.грн. Ступiнь зносу становить 60,12% вiд первiсної вартостi. Змiни у вартостi основних засобiв вiдбулись за рахунок амортизацiї та полiпшення основних засобiв на суму 982 тис. грн. Обмежень на використання майна немає.
Проблеми, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень Головними проблеми, якi впливають на дiяльнiсть товариства є: спад кон'юнктури в економiцi в цiлому; зменшення купiвельної спроможностi населення; значний рiвень iнфляцiї; нестабiльнiсть господарського та податкового законодавства; нестабiльнiсть фiнансового та валютного ринкiв; посилення конкуренцiї в галузi; недолiки у виробничiй сферi; прорахунки в галузi постачання; дефiцити у фiнансуваннi; низький рiвень маркетингу та втрата ринкiв збуту продукцiї. Ступiнь залежностi вiд законодавчих або економiчних обмежень доволi значна.
Опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента Вiдновлення фiнансування дiяльностi товариства планує здiйснюватися за рахунок фiнансової допомоги iнвесторiв. Робочого капiталу недостатньо.
Вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та очікувані прибутки від виконання цих договорів Укладенi, але ще не виконанi договори (контракти) на кiнець звiтного перiоду вiдсутнi.
Стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому) Головними проблеми, якi впливають на дiяльнiсть товариства є: спад кон'юнктури в економiцi в цiлому; зменшення купiвельної спроможностi населення; значний рiвень iнфляцiї; нестабiльнiсть господарського та податкового законодавства; нестабiльнiсть фiнансового та валютного ринкiв; посилення конкуренцiї в галузi; недолiки у виробничiй сферi; прорахунки в галузi постачання; дефiцити у фiнансуваннi; низький рiвень маркетингу та втрата ринкiв збуту продукцiї. Ступiнь залежностi вiд законодавчих або економiчних обмежень доволi значна.
Керiвництво та власники мають намiр в подальшому розвивати пiдприємницьку дiяльнiсть в Українi. На думку керiвництва, пiдприємство може продовжувати свою дiяльнiсть на безперервнiй основi, враховуючи належний рiвень достатностi його капiталу.
Керiвництвом вживаються усi необхiднi заходи для пiдтримання стабiльної дiяльностi товариства в умовах, що склалися в країнi. Однак наразi невiдомо, як буде у подальшому розвиватися ситуацiя у країнi в цiлому та, вiдповiдно, неможливо визначити, як це може вплинути на результати дiяльностi та фiнансовий стан товариства. А вiдповiдно i скласти бiльш детальнi перспективнi плани розвитку товариства немає можливостi.
В подальшому товариство планує здiйснювати заходи, направленi на вiдновлення виробництва, реконструкцiю основних засобiв, полiпшення фiнансового стану за рахунок освоєння нових видiв продукцiї, залучення нових клiєнтiв, можливо поточного ремонту технiки i обладнання.
Опис політики емітента щодо досліджень та розробок, вказати суму витрат на дослідження та розробку за звітний рік У звiтному роцi пiдприємство не проводило дослiджень та розробок.
Інша інформацію, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі, за наявності, інформація про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі Основнi показники фiнансово-господарської дiяльностi пiдприємства (тис.грн.) за останнi три роки:
2018 рiк, 2017 рiк, 2016 рiк

- поточнi зобов'язання: 2461 2922 1244

- грошовi кошти та їх еквiваленти: 8 205 6

- нерозподiлений прибуток: 618 961 1198

- основнi засоби: 2861 2048 1557

- чистий прибуток: -343 -237 -131
а даними показниками можна сказати, що у пiдприємства баланс є достатньо лiквiдний, товариство платоспроможне, станом на 31.12.2018 року фiнансовий стан товариства є досить стабiльним.